FÖRMÅNLIGA PRISER – STORLEKSGARANTI – KOSTNADSFRI GRAVYR

 

Våra varumärken

Efva Attling
Guldbolaget
Schalins


Förlovnings- & vigselringar

Är det dags att ta ert förhållande till nästa nivå? Då finns vi här för att hjälpa er med ringarna. I vårt breda sortiment finns enkla och lyxigare ringar i 18K guld (röd-, vit- eller roséguld), titan, stål, silver eller palladium, med eller utan diamant eller cubic zirconia. Vi kan även hjälpa er med justeringar för att skapa just det ni önskar så att ni får ringarna ni vill bära resten av livet.

Vi gör specialbeställningar efter förfrågan, om ni t.ex. vill byta skena på en alliansring, lägga till/ta bort stenar eller ändra material ringen är tillverkad i.Detta gäller väldigt många av våra ringar men tyvärr inte alla. Mejla till info@dahlstromsguld.se eller ring 0150-10971 för att få hjälp och mer information.

På Dahlströms Guld erbjuder vi en generös rabatt på alla ringar i 18K guld från Schalins förutom serien Fairytale och by Lars Wallin, rabatten är dragen från Schalins ordinariepriser här i webbshoppen). I mars 2021 har Schalins justerat sina ordinarie priser vilket innebär att vi nu kan ge er 10 % rabatt istället för 25 % rabatt. Den slutliga summan ni betalar för era ringar ligger dock i samma klass som tidigare.

Vi kan tyvärr ej erbjuda bytesrätt på förlovnings- och vigselringar, eftersom de tillverkas efter beställning. Är storleken fel sänder Du ringen till oss i rekommenderat brev och på vår verkstad ändrar vi ringen till Dig gratis. Detta gäller från och med när du fått hem ringen och en månad framåt.

 

ring1 ring2 ring3 ring4ring6ring5

 

Tips vid köp av förlovningsring eller vigselring

  • Starta i tid – kolla in våra varumärken och vad de har att erbjuda. Exempelvis material, typ av stenar, garantier m.m.
  • Bestäm en ungefärlig budget. Vi samarbetar med Klarna som kan hjälpa dig om du vill dela upp betalningen hos oss. Vill du veta mer om Klarnas avbetalning, klicka här.
  • Vilken ring passar din livsstil? Här kan det vara väldigt olika, beroende på hur man lever. Har man ett fysiskt jobb och vill ha ringen på sig på jobbet kan det vara bra att köpa en ring som är extra tålig. Då kan t.ex. en ring i titan vara väldigt bra. Vi rekommenderar dock inte att man har på sig ringar vid fysiskt arbete eftersom fingrarna snabbt svullnar upp om de blir skadade och de kan fastna i maskiner, verktyg, utstickande material mm. Om något fastnar i ringen kan man skada fingret rejält.
  • Är den förlovningsring du har kupad eller rak i kanterna? Då brukar oftast en vigselring i samma typ oftast vara det som passar bäst. Här nedan finns det flera förslag på hur man kan matcha ihop förlovnings- och vigselringar. För att matcha en annan/förlovningsring är det även bra att ta hänsyn till den andra ringens höjd så att ringarna blir jämna.

bilder_kombinationer

 

 

Vi på Dahlströms Guld levererar våra ringar i följande material:

18K Guld –  Rött guld består av 75% guld, 2-5 % silver och 20-23% koppar. Vitt guld består av 75% guld, 10% silver och 15% palladium. Rosa guld består av 75% guld, 8-9% silver och 16-17% koppar. Guld är mjuk metall, men aningen hårdare än silver. I Sverige är det vanligast att man säljer guldsmycken i 18K, men det förekommer även 14K och 9K guld.Längre bak i tiden tillverkades även guldsmycken i 24K (100% guld), men idag tillverkas oftast guldtackor eller mynt i den karathalten pga dess mjukhet.

I vårt sortiment på Dahlströms Guld har vi enbart guldsmycken i 18K. Skulle du ändå vilja ha en ring i lägre karat kan du kontakta oss så kan vi ta reda på omo vi kan specialbeställa just den ring du unskar i lägre karat och vad priset för det blir. Eftersom vår rabatt gäller på ringar i 18 K är det dock mycket möjligt att en ring med lägre karat blir dyrare än en med mer guld.

Palladium – 50 % palladium och 50% silver. Palladium är en nygammal ädelmetall inom smyckesbranschen. Den användes ursprungligen som alternativ till vitguld. Den har liknande egenskaper som platina och vitguld men till ett betydligt lägre pris. Metallen har en vacker grå färg, är slitstark och tålig mot repor och samtidigt lätt att infatta stenar i.

Silver – 93,5 % finsilver, resten består av zink och koppar. Silver är den mest använda ädelmetallen och är populär inom smyckestillverkningen bland annat för sin vackra vita färg. Materialet är mjukt och därför kan smycken i silver lätt få repor.

Titan – 100% titan. Titan är ett lätt material som ger en helt annan känsla, lätt på fingret men hård på ytan och med en vackert grå färg. Titan är särskilt bra för de som är känsliga för övriga metaller.

olika legeringar

Ringstorlekar & storleksgaranti

Är ni osäkra på era ringstorlekar? Då kan vi erbjuda er att få låna ett ringmått gratis av oss. Fyll i namn och adress så skickar vi ett till er. Klicka här för att låna hem ett nu!

När ni fått hem ringmåttet kommer det finnas en guide till hur ni bör prova ringstorlekarna. Trots att man provat ut sin ringstorlek hemma, så finns det alltid en chans att ringarna kanske inte alls passar när de kommit fram. Fingrarna kan ändra sig i storlek från dag till dag, speciellt över sommaren. Därför erbjuder vi på Dahlströms Guld en kostnadsfri storleksändring per ring, detta gäller en månad från och med den dag vi skickar ringen/ringarna till er. Det enda ni står för är fraktsedeln när ni skickar tillbaka ringarna för storleksändring.

 

Kostnadsfri gravyr

När ni beställer ringar från oss på Dahlströms Guld så erbjuder vi kostnadsfri gravyr, detta gäller enbart invändig gravyr. Om ni vill ha kantgravyr eller utvändig gravyr, hör då av er till info@dahlstromsguld.se eller ring oss på 0150-10971. Då kan vi hjälpa er med typsnitt, vilka ringar kantgravyr eller utvändig gravyr passar till, och självklart ta fram ett kostnadsförslag efter era önskemål.

 

invändiggravyrutvändiggravyr  kantgravyr

 

 

 

 

Skötsel av ringar

Förlovnings- och vigselringar blir med tiden slitna, därför vill vi ge er några tips på hur ni kan hålla era ringar fräscha och blanka längre.  Det allra vanligaste tipset är silverdipp, men det skall en endast användas till silversmycken. Putstrasa är något som funkar på alla smycken, men en får tyvärr inte bort all smuts med den. Läs mer om putsmedel och vår diamantpenna under fliken smyckesvård.

För att hålla din ring fin under en längre tid rekommenderar vi dig att ta av ringarna vid t.ex. träning, arbete med händerna och diskning.

Om du använder ringar på båda händerna, var då lite varsam vid handklappning som kan skada ringens yta. Även diamanter och dess infattning kan skadas av slag eller annan typ av påverkan mot dem.

Det är viktigt att regelbundet göra rent din ring. Om  dina händer kommer i kontakt med hudkräm, matvaror och dylikt dagligen kan det göra så att ringen blir smutsig på ytan, i dess borrhål och i gravyrer. Även din hud kan komma att bli irriterad under smutsiga ringar.

En ring med eller utan diamanter tar ingen skada av att bli tvättad.

Den lättaste rengöringen gör du hemma med produkter de flesta hushåll har, nämligen varmt vatten, diskmedel och en mjuk tandborste.

 

Gör följande steg

  1. Lägg ned ringen i en liten skål med varmt vatten och diskmedel. Låt den ligga där en stund (10-15 minuter) så all smuts löses upp.
  2. Ta sedan upp ringen och börja tvätta den med hjälp utav tandborsten, borsta inte för hårt, utan väldigt mjukt och försiktigt.
  3.  Skölj sedan av ringen i hett vatten och torka av den med en torr handduk.
Om ringen fortfarande känns repig och smutsig så rekommenderar vi att ni kommer till butik och lämnar in den för maskinslip, ev. ultraljud. Det kostar 300 kronor per smycke. Har du en vitguldsring som börjat blivit gul, då kan det vara på tiden att du lämnar in den för rodiering. Det kostar från 600 kronor och uppåt.

 

Bilder: Schalins.com