Tänk på det här när ni väljer förlovnings- eller vigselringar

Att välja förlovnings- och vigselringar är en av de viktigaste besluten ni kommer att göra som par. Dessa ringar kommer att symbolisera er kärlek och åtagande för varandra under resten av era liv. Det är viktigt att tänka på några saker när ni väljer ringar för att säkerställa att ni väljer ringar som passar både er stil och er budget.

Budget

Först och främst är det viktigt att sätta en budget för era ringar. Förlovnings- och vigselringar kan vara dyra, så det är viktigt att ni väljer ringar som ni har råd med. Det finns många alternativ i olika prisklasser, så se till att du har en realistisk uppfattning om vad du kan spendera.

Ringstorlek

Ringstorlek är en annan viktig faktor att tänka på när du väljer en ring. Förlovnings- och vigselringar är vanligtvis bärbara i många år framöver, så det är viktigt att välja en ring som passar bekvämt och inte känns för tight eller för lös. Det är viktigt att prova ringar i rätt storlek innan du köper dem för att säkerställa att de passar perfekt.

Material

Materialet som används för att tillverka ringen är också viktigt. Det finns många olika typer av material som används för att tillverka ringar, inklusive guld, platina och palladium. Varje material har sina egna unika fördelar och nackdelar. Till exempel är guld ett populärt val på grund av dess hållbarhet och elegans, medan platina är mer sällsynt och dyrare men har också högre hållbarhet. I vår materialguide kan du läsa mer om våra olika metaller.

Design

När ni väljer en förlovnings- eller vigselring är designen en viktig faktor att tänka på. Det finns många olika stilar och designer att välja mellan — klassiska solitärringar, mer utsmyckade alliansringar, eller kanske en sober trestensring? Det är viktigt att välja en design som passar er personliga stil som ni är bekväma med till både vardag och fest, och som ni kommer att trivas med under många år framöver.

Ädelstenar

Förlovnings- och vigselringar kan innehålla ädelstenar som diamanter, rubiner eller safirer. Valet av ädelstenar är också en personlig preferens. Även här är det viktigt att tänka budget och personlig stil. Kanske gillar du mest en stor diamant som på en solitärring, eller flera mindre på rad som på en alliansring? 

Några slutord

Slutligen, när ni väljer förlovnings- eller vigselringar, se till att börja i god tid. Detta är ringar som ni kommer att bära varje dag och som kommer att symbolisera er kärlek och åtagande för varandra. Vissa ringar kan ha en längre leveranstid, eller så kanske ni helt enkelt har svårt att bestämma er. Ta er tid att välja ringar som ni verkligen älskar och som passar er respektive personlighet och stil.

Vi har gjort det här i mer än 90 år — och är så klart här för att hjälpa till! Hör av er till oss för att boka konsultation i butiken eller via telefon.

← Äldre inlägg Nyare inlägg →

En vigselring är en symboliskt betydelsefull ring som utbyts mellan två personer vid deras bröllop. Den representerar äktenskapets bundenhet och är vanligtvis sluten i en cirkulär form utan någon början eller slut.

Vanliga material för vigselringar inkluderar guld (vanligtvis vitguld, gult guld eller roséguld), silver och platina. Det finns också alternativ som kombinerar olika metaller eller innehåller ädelstenar.

Det finns många olika stilar och designer för vigselringar. Klassiska stilar inkluderar enkelhet med släta ytor, medan moderna stilar kan ha unika detaljer eller införliva ädelstenar. Andra populära stilar inkluderar vintage, halo, bandringar och mängder av anpassade mönster.

Kolla igenom vårt utbud och se ifall du hittar något som passar just dig!

Skulle du behöva personligservice är du även välkommen in i butik eller att kontakta oss via telefon.

Ja, vigselringar kan anpassas efter personliga preferenser. Du kan välja olika metaller, bredder, profiler och stenar för att skapa en unik vigselringar som speglar er personlighet och stil.

Det bästa sättet att välja rätt storlek på vigselringar är att få fingrarna mätta hos en professionell juvelerare. Det är viktigt att ringarna passar bekvämt och säkert på fingret. Juveleraren kan hjälpa till att bestämma rätt storlek baserat på fingrets omkrets.

Du kan även hitta mer information om hur man mäter på våran storleksguide. Känner du dig osäker kan du även besöka oss i butiken eller ringa till oss för rådgivning.

Gravering är en vanlig praxis där man lägger till personliga meddelanden eller symboler på insidan eller utsidan av vigelsringarna. Det kan vara något romantiskt, betydelsefullt eller helt enkelt era initialer och bröllopsdatum.

För att vårda vigselringar bör du undvika att bära dem vid tunga aktiviteter eller när du hanterar kemikalier. Rengör dem regelbundet med en mild tvållösning och en mjuk borste. Förvara dem separat från andra smycken för att undvika repor och skador.

Kom ihåg att varje vigselringar är unik och att det är viktigt att välja en ring som passar din personliga stil och smak. En professionell juvelerare kan ge ytterligare råd och hjälpa dig att hitta den perfekta vigselringar för er speciella dag.

Kom in till oss i butiken eller kontakta oss via telefon så kan vi hjälpa dig hitta ringen som passar just dig!

Inspireras mera

Vårda dina smycken med Connoisseur

Connoisseurs är ledande inom smyckes & silvervård på den globala marknadsledaren. Varumärket är etablerat i över 60 nationer över hela världen, från Nordamerika till Europa...

Tänk på det här när ni väljer förlovnings- eller vigselringar

Att välja förlovnings- och vigselringar är en av de viktigaste besluten ni kommer att göra som par. Dessa ringar kommer att symbolisera er kärlek och åtagande...

Materialguide

Att välja ringmaterial kan vara en svår uppgift. Det finns många faktorer att överväga, inklusive utseende, pris och hållbarhet. Här är en guide till de vanligaste...