Vårda dina smycken med Connoisseur

Connoisseurs är ledande inom smyckes & silvervård på den globala marknadsledaren. Varumärket är etablerat i över 60 nationer över hela världen, från Nordamerika till Europa till Asien. Vi använder dagligen deras produkter i butiken.

PRODUKTINNOVATION
Connoisseurs är känt för sin produktinnovation och har förvandlat smyckesomsorgsindustrin med nya produkter som Jewellery Beauty Wipes. Detta är den snabba skönhetsbehandlingen för smycken då den tar bort smuts och hjälper till att förhindra skador. Dukarna innehåller en antifläcksköld som hjälper dina smycken att behålla sin glans. Varje ask innehåller 25 torra engångsdukar, som rengör både guld och silver, platina, diamanter och ädelstenar på ett säkert sätt. 

Den senaste produkten Diamond Dazzle Stik® är den mest framgångsrika produkten som lanseras i företagets historia. En smidig penna som gör det enkelt att rengöra diamanter och ädelstenssmycken på resande fot — kompakt och bärbar. Vrid, borsta och blända!

KVALITET
Praktiskt taget alla Connoisseurs produkter tillverkas i företagets toppmoderna anläggning i Woburn, Massachusetts, en förort till Boston. Med hjälp av specialanpassade maskiner — och Connoisseurs eget engagemang för excellens — uppfyller företaget de mest krävande kvalitetsstandarderna.

I generationer har professionella juvelerare använt Connoisseurs produkter för att rengöra smycken och klockor. De vet att dukarna är utformade för att säkert och effektivt rengöra alla typer av smycken.

← Äldre inlägg

Rengöring av smycken beror på materialet. För ädelmetaller som guld och silver kan du använda en mild tvållösning och gnugga försiktigt med en mjuk borste. Undvik att använda hårda kemikalier eller slipmedel som kan skada ytan på smycket. För pärlor och ädelstenar kan det vara bäst att rengöra dem med en mjuk trasa fuktad i varmt vatten och mild tvål.

Vi rekommenderar Diamond Dazzle Stik®  som är den mest framgångsrika produkten som lanseras i företagets historia. En smidigpennasom gör det enkelt att rengöra diamanter och ädelstenssmycken på resande fot — kompakt och bärbar. Vrid, borsta och blända!

Vi rekommenderar även Jewellery Beauty Wipes. Detta är den snabba skönhetsbehandlingen för smycken då den tar bort smuts och hjälper till att förhindra skador. Dukarna innehåller en antifläcksköld som hjälper dina smycken att behålla sin glans. Varje ask innehåller 25 torra engångsdukar, som rengör både guld och silver, platina, diamanter och ädelstenar på ett säkert sätt. 

Förvara smycken separat för att undvika repor och trassel. Använd smyckeskrin med mjuka foder eller smyckespåsar för att skydda dem. Förvaring i lufttäta påsar eller behållare kan hjälpa till att förhindra oxidering av vissa metaller. Förvara inte smycken i fuktiga områden som badrummet, eftersom fukt kan skada dem.

För att undvika repor på dina smycken bör du undvika att bära dem när du utför aktiviteter som kan utsätta dem för repor, som trädgårdsarbete eller tunga lyft. Förvara dem också separat från andra smycken eller hårda ytor som kan repa dem. Om dina smycken har ädelstenar eller pärlor, undvik att utsätta dem för stötar och slag.

Silver och guld kan oxidera när de utsätts för luft och fukt. Förvara dina smycken i lufttäta påsar eller behållare för att minska exponeringen för luft. Använd också anti-oxiderande papper eller klistermärken i smyckeskrinet för att hjälpa till att minska oxidering. Om dina smycken redan har oxiderat kan du använda en silverputsduk eller en mild silverputs för att ta bort oxideringen.

Hur ofta du bör rengöra dina smycken beror på hur ofta du använder dem och i vilka situationer de används. Som en generell rekommendation kan du rengöra dina smycken varannan månad för att hålla dem rena och i gott skick. Om smycket blir smutsigt eller missfärgat kan du dock behöva rengöra det oftare.

Inspireras mera

Vårda dina smycken med Connoisseur

Connoisseurs är ledande inom smyckes & silvervård på den globala marknadsledaren. Varumärket är etablerat i över 60 nationer över hela världen, från Nordamerika till Europa...

Tänk på det här när ni väljer förlovnings- eller vigselringar

Att välja förlovnings- och vigselringar är en av de viktigaste besluten ni kommer att göra som par. Dessa ringar kommer att symbolisera er kärlek och åtagande...

Materialguide

Att välja ringmaterial kan vara en svår uppgift. Det finns många faktorer att överväga, inklusive utseende, pris och hållbarhet. Här är en guide till de vanligaste...