Nytt liv till det gamla

Omarbetning av smycken

Har du smycken du har tröttnat på? Du kan lämna in dem för omarbetning för en nyare och roligare design och det kostar ofta mindre än du tror.

När man omarbetar guld kan man göra på två sätt. Det vanligaste är att smälta om smyckena, då kan man formmässigt göra vad som helst. Det är dock viktigt att notera att det guld du lämnat in för en omarbetning inte är det guld du får tillbaka. Det beror på att man behöver smälta ner guld i stora mängder för att undvika att guldet bli porigt och skört.

Det andra sättet är att använda en gammal ring och bygga upp den på nytt sätt, kanske med stenar eller gravyr, du kan också göra om en ring till ett hängsmycke.

Om du önskar att omarbeta ett smycke är du välkommen att kontakta oss, eller kika förbi butiken.

Nedan kan du läsa mer om de företag vi använder oss av vid omarbetning och nytillverkning av smycken.

BEH BENGT HALLBERG

HALLBERG BEH Guldsmide står för det hantverk familjeföretaget Bengt Hallberg i Köping bedrivit sedan 1947.

Omarbetningar : Kunden använder sitt gamla guld till nytt smycke.
Nytillverkningar: Alla smycken kan beställas. Guld debiteras efter dagspris.
Leveranstid: Leveranstiden är ca 3 veckor efter beställning.

För mer information om BEH Bengt Hallberg, klicka här.

JO’ANS GULD

Jo’ans guld har tillverkat smycken med stort hantverkskunnande och passion sedan 1960. All deras produktion är baserad på genuint hantverk av deras skickliga guldsmeder.

I Jo’ans kollektion finns ett stort utbud av standardmodeller som de har tillverkat sedan företagets start samt egen design som har utvecklats med åren. Vill man skapa sitt eget smycke finns alla möjligheter hos de. Jo’ans erbjuder tillverkning som är anpassad helt eller delvis efter egen design. För mer information om Jo’ans guld, klicka här.

SÄVSJÖ GULD

Sävsjö guld gör omarbetningar, gravyrer, reparationer och tillverkning av nya smycken åt återförsäljare i hela landet.

Har du tröttnat på dina smycken? Då kan du lämna in dem till oss för omarbetning. Det kan kosta mindre än du tror. Även om du inte har eget guld kan du vända dig till oss och köpa ett färdigt smycke.

Sävsjös tillverkning består av ringar, hängen och örhängen, de gör även slipsklämmor och manschettknappar. Allt tillverkas i guld eller silver. Sävsjö kan även tillverka “udda” smycken, har du en idé så gör de ett förslag.

För mer information om Sävjö guld, klicka här.

SVEDBOM & CO

Svedbom & Co tillverkar kedjor, armband och collier i silver och guld. Har du gammalt guld som ligger hemma kan du använda det till ett nytt smycke från Svedbom & Co, det enda du betalar för då är arbetskostnaden. För att ta del av hela Svedbom & Co’s sortiment, klicka här.

Inspireras mera

Vårda dina smycken med Connoisseur

Connoisseurs är ledande inom smyckes & silvervård på den globala marknadsledaren. Varumärket är etablerat i över 60 nationer över hela världen, från Nordamerika till Europa...

Tänk på det här när ni väljer förlovnings- eller vigselringar

Att välja förlovnings- och vigselringar är en av de viktigaste besluten ni kommer att göra som par. Dessa ringar kommer att symbolisera er kärlek och åtagande...

Materialguide

Att välja ringmaterial kan vara en svår uppgift. Det finns många faktorer att överväga, inklusive utseende, pris och hållbarhet. Här är en guide till de vanligaste...